Sådan får du en god begyndelse på dit næste "første møde"

En smuk valmue fanger opmærksomheden, men vi, der har prøvet at plukke den, ved også, hvor hurtigt bladene flyver af, og helhedens skønhed tabes for omverden.

Netop sådan føler mange af mine kunder, når de skal til deres "første møde" - med en potentiel ny arbejdsplads, kunde eller samarbejdspartner. Alene angsten for, at de ikke gør det godt nok i de første vigtige minutter, får dem til at miste deres blade før tid - om jeg så må sige. Til dem har jeg nogle meget enkle, men gode råd, som sørger for, at de kan fremstå bedst muligt og med alle bladene intakt.

3 gode råd, så du fremstår helstøbt og fokuseret de første minutter til dit næste, "første møde": 

1) Forberedelse - tiden inden mødet
Bryd isen og start dialogen før det for alvor er alvor. Find personen, du skal mødes med på LinkedIn (hvor du selvfølgelig har en personlig profil) – connect med personen og sig, at du glæder dig til jeres møde. På den måde får I sat ansigt og ”stemme” på hinanden inden jeres fysiske møde. 

Kan du på anden måde forberede dig til mødet, så gør det. Det vil give dig ro i maven, og du vil med større sandsynlighed kunne stille relevante og interessante spørgsmål under mødet.

2) På dagen: SYNG!
Læg det tøj, du har det godt i, frem allerede dagen før, pak din taske og stil uret i god tid, så du får en rolig start på dagen, hvor du skal til dit møde. Kom så velforberedt, smilende og i god tid.

På vej til mødet skal du synge (ja, du læste rigtigt) ... synge din yndlingssang højt, så har du nemlig helt automatisk glæde i øjnene, smil på læben og opvarmede stemmebånd, når du ved mødet rækker hånden frem og giver det allerførste ind- og håndtryk.

3) Under mødet - vær mentalt til stede
Det værste du kan gøre er at være uopmærksom, passiv eller koncenteret om din mobil. Dermed - sørg for at være mentalt til stede og vis det også i dit kropssprog. Sørg for øjenkontakt, udvis interesse og vær positiv. Husk, at spørger du om noget, så lyt til dét, du hører og stil evt. opfølgende spørgsmål i stedet for bare at erobre samtalen selv. 

Følger du disse 3 råd bliver du selv medvirkende årsag til, at stemningen er god fra det allerførste minut. Og det er unægteligt lidt sjovere end alternativet, ikke?

Kender du det, at dit kundemøde, din jobsamtale eller et andet vigtigt møde gør dig skrøbelig som en valmue?

Kender du det, at dit kundemøde, din jobsamtale eller et andet vigtigt møde gør dig skrøbelig som en valmue?