Har du snakket med dine medarbejdere i dag? Smiler de?

Jeg har observeret en positiv tendens her på det sidste. I takt med, at stadig flere af mine kunder (Københavnske virksomheder) får sværere ved at anskaffe sig det personale, de har brug for, så får de øjnene op for, at det faktisk kan betale sig at fastholde de gode medarbejdere, de allerede har.

De begynder at være lydhøre, når jeg anbefaler, at vi skal være nysgerrige på, hvad den enkelte medarbejder er god til og brænder for. Og når jeg foreslår, at vi udnytter denne viden til organisationens bedste i stedet for at bruge vores tid på at frustreres over, at personen måske ikke helt passer ind i organisationens stive rammer og kasser.

"Er det så epokegørende," tænker du måske. Men ja. Jeg er faktisk ret begejstret over det. For i alt for mange år har jeg hørt ledelser have holdningen, at "Kan du ikke lide lugten i bageriet, så må du finde et andet sted at være". Det er så umyndiggørende, og det dræber i hvert fald al min energi og kreativitet. Og faktum er, at langt de fleste medarbejdere faktisk rigtig gerne vil gøre det godt. Det halter bare ofte med den interne forventningsafstemning i virksomheden. Roller og ansvar er ikke klart defineret. Eller også bruges kompetencerne helt forkert. 

Dét er der heldigvis nu øget opmærksomhed omkring. Og gudskelov!

For lad os dog snakke sammen. Lad os være nysgerrige på hinanden. Og lad os sammensætte organisationerne, så flest medarbejdere bruger deres helt unikke viden og kompetencer til glæde for sig selv, kolleger og virksomhed.

Dét skaber trivsel. Dét skaber energifyldt samarbejde. Dét skaber lærende virksomheder i vækst med glade kunder og medarbejdere. Og lur mig, om det ikke også skaffer det ekstra mandskab, der er brug for. For som blomsterne strækker sig mod solen, så gør vi mennesker det nemlig også. Vi tiltrækkes af det positive. Det lyse. Det meningsfulde. Og hvem vil ikke gerne arbejde i en organisation, hvor man bliver set, brugt og anerkendt? 

(Og er du stadig i tvivl, om jeg har fat i noget her, så tænk på bare på al den tid, der bliver frigivet i din ledelseskalender, når du ikke skal tænke på opslidende konflikter, sygefravær, stresshåndtering, advarselssamtaler, ny rekruttering, introforløb osv.)

Jeg elsker mit job. Og det her med at skabe trivsel i virksomheder er altså noget af det mest meningsfulde, jeg kan fylde min kalender med. Så - har du også lyst til at stå i spidsen for en virksomhed, der bare trives, så tag gerne fat i mig:

Du fanger mig på: Christina@assonans.dk og tlf. 61710907.

Jeg glæder mig til at høre fra dig,
Christina

 

Lader du solen skinne på dine medarbejdere? Trives de og udvikles de?

Lader du solen skinne på dine medarbejdere? Trives de og udvikles de?