Medarbejdercoaching - er det også et personalegode hos jer?

Måske kan I allerede sætte flueben ud for virksomhedens massageordning, træningsfaciliteter, hjemmearbejdspladser, sociale events og fleksible rammer, når børnene er syge. Mange virksomheder går heldigvis meget op i medarbejdernes trivsel, og ingen tvivl om, at de ydre rammer for en ansættelse har kæmpe betydning.

De kan bare ikke det hele. Sorry to say. Faktisk oplever jeg, at stadig flere af mine kunder (virksomheder i København) løber tør for ideer til, hvordan de kan tiltrække og fastholde de værdifulde medarbejdere, de er så heldige at have fået på lønningssedlen. Og her er det, at medarbejdercoaching er blevet det nye sort.

Alle har brug for en ventil
Hvor det i de senere år er blevet stadig mere almindeligt for virksomhedsejere, at de har deres egen erhvervscoach, som de måske på månedsbasis kan drøfte udfordringer og udvikling med - så er den nye tendens, at de selvsamme virksomhedsejere nu også tilbyder deres nøglemedarbejdere løbende konsultationer hos virksomhedscoachen.

Og se dét, er en god løsning.

For hvor massageordningen og sommerfesten bestemt er et skønt quick fix, så er en tilbagevendende samtale med en coach bare en langt mere effektiv løsning, hvis man ønsker motivation, fastholdelse og trivsel i medarbejdergruppen på den lange bane. Det er såre simpelt: Når frustrationer anerkendes og håndteres i opløbet, så frigives der plads til positiv energi, handling og udvikling - både hos den enkelte, i medarbejdergruppen og i virksomheden generelt. Og se sådan et sted vil de fleste gerne arbejde og blive - og uanset hvor grønt naboens græs så måtte se ud.

Coaching - og alt det andet oveni
Jeg har arbejdet med danske virksomheder i over 20 år og kender både til solstrålehistorierne om virksomheder, der fik medarbejderne til at vokse og shine - og det modsatte. Det har altid interesseret mig at finde værktøjerne til trivsel, så udover selve coachingsamtalen så giver jeg rundhåndet ud af mine egne erfaringer og værktøjer inden for mentaltræning, stressforebyggelse, konflikthåndtering og positiv kommunikation. Det vigtigste for mig er, at det menneske, der sidder over for mig, bliver rustet mest muligt til at gå ud og være den bedste udgave af sig selv.

Hvis løsningen hos jer ligger i at starte et andet sted - måske på samarbejdet imellem medarbejdergrupper eller i at bryde et negativt adfærdsmønster internt i huset - så træder jeg gerne ind som jeres forandringsagent og afholder motiverende workshops for alle berørte parter, deltager i MUS-samtaler eller kommer med konkrete anbefalinger til virksomhedsledelsen efter at have observeret jer en aftalt periode.

“Solen skinner bare altid, når jeg går fra dig”
Sådan sagde én af mine seneste kunder, og jeg vil gerne hjælpe langt flere til en solskinsfyldt hverdag: Virksomhedsejere og deres ansatte. Og alle derimellem. Så ring eller skriv endelig, hvis I er nysgerrige på, om medarbejdercoaching eller en forandringsagents små mirakler kunne gøre en forskel på jeres arbejdsplads.

I kan fange mig på tlf. 61 71 09 07 eller christina@assonans.dk.

Jeg hjælper mennesker og virksomheder med at trives. Ring på tlf. 61710907 og lad os aftale, hvordan jeg hjælpe dig bedst videre.

Jeg hjælper mennesker og virksomheder med at trives. Ring på tlf. 61710907 og lad os aftale, hvordan jeg hjælpe dig bedst videre.